Boekje Goudse Sluizenroute

Nadat in 2005 door het Gouds Watergilde een historische vaarroute door Gouda was beschreven ten behoeve van de fluisterbootjes, werd in 2006 een begin gemaakt met het ontwerpen van een boekje voor een fietstocht langs alle bijzondere sluizen en waterwerken van Gouda en de directe omgeving.  Han Breedveld (destijds secretaris van het Gouds Watergilde) schreef het grootste deel van de tekst en tekende voor de eindredactie. Het boekje kwam uit tijdens de Waterconferentie van 2008.

Fietsroute Aa

Het boekje met in totaal 80 bladzijden en een opgevouwen waterbestendige overzichtskaart bevat een routebeschrijving met routekaartjes en veel achtergrondinformatie. Door het handzame formaat van 21 bij 13 cm past het in een jaszak. Het boekje is te koop bij onder anderen boekhandel Verkaaik op de Lange Tiendeweg. Op zaterdagen, wanneer het stadhuis open is, ligt het op de boekentafel van de Historische Vereniging Die Goude.

Fietsroute schilderij Aa

Het schilderij waarvan een uitsnede op de voorkant is afgebeeld, is van Marian Oudshoorn en heeft de titel ‘Het Groene Hart’. Wanneer je het gehele schilderij bekijkt zie je een fietser die onder water fietst. Dit symboliseert dat het grootste deel van de tocht beneden de zeespiegel ligt.

Het boekje ‘Goudse Sluizenroute’ is in zijn geheel in deze website opgenomen. Als u inderdaad deze route wilt fietsen, kies dan Fietstochten. Eventueel kunt u daarna kiezen voor één van de twee verlengingen.

Intussen blijft, of u gaat fietsen of niet, de leuze van het Gouds Watergilde:

“Als het water weer gaat stromen krijgt Gouda zijn ziel terug.”

Wilt u terug naar het hoofdmenu, klik dan hier…

2 reacties op “Boekje Goudse Sluizenroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *