Wandelingen

Gouda is een echte wandelstad. Te voet kunt u in onze binnenstad heel goed op eigen gelegenheid op avontuur gaan. Het gehele gebied binnen de singels is uitstekend beloopbaar. En er is onderweg voortdurend iets interessants te zien.

U komt natuurlijk in de eerste plaats om kennis te nemen van al het historische water en alle waterwerken van deze natste stad van Nederland. Maar u kunt ook uw wandelingen even onderbreken om een bezichtiging te doen. Gouda heeft verschillende musea, waaronder het befaamde Museum Gouda, ingang Achter de Kerk 14. Vlak hierbij is ook de ingang van de Goudse Sint-Janskerk, die u dagelijks kunt bezoeken. In deze kerk, met zijn 123 meter lengte de langste van Nederland, kunt u een wandeling maken langs de Goudse Glazen, de beroemde gebrandschilderde ramen. Vraag bij de receptie naar de brochure ‘Water in de Glazen’. Het befaamde Stadhuis kunt u tijdens de markt op zaterdagochtend bezoeken; u kunt dan een rondleiding krijgen van de vrijwilligers van de Historische Vereniging Die Goude. Op donderdagochtend, tijdens de Kaasmarkt, is de Waag geopend. Andere musea zijn het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, en de Museumhaven in de Turfsingel, achter de Mallegatsluis.

Ook kunt u gebruik maken van de vakbekwame gidsen van het Goudse Gidsen Gilde die meerdere wandelingen, ook ‘waterwandelingen’ op hun repertoire hebben. U moet dan wel even van te voren contact maken met het Gilde, om aan te kunnen sluiten bij een bestaande wandeling, of eventueel zelf een gids te bestellen.

Wilt u terug naar het hoofdmenu, klik dan hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *